Pas godt på sydens sol - 5 gode tips når du rejser sydpå

Når man endelig kommer til en periode, hvor man ikke skal arbejde eller gå i skole, det vil jo typisk være i eksempelvis sommerferien, vinterferien eller efterårsferien, så er der rigtig mange, der vælger at tage til sydens sol, hvor man næsten er garanteret varme. Men fordi de fleste danskere ikke er så vant til den varme, bagende sol, så skal man også lige tage sine forbehold, så man ikke ender med at bliver forbrændt på sin skønne ferie.

Så hvis du og dine venner eller familie har planer om at rejse til solrige destinationer som Kreta, Lanzarote, Malaga eller lignende, så er det en god ide lige at kigge på disse tips, som kan være meget brugbare, når man rejser sydpå.

Det allervigtigste: Solcreme!

Når man rejser til sydens sol, som jo altså er en del varmere og hårdere for huden, end den danske sol typisk er, så er den allervigtigste beskyttelse selvfølgelig solcreme. Og her er det altså vigtigt, at man først og fremmest vælger den rette faktor, og at man dernæst også bruger den jævnligt. Det er ikke nok med et enkelt lag om morgenen - solcremen skal gerne friskes op i løbet af dagen, så man ikke ender med en slem solskoldning - det er ikke godt for huden, og det føles heller ikke særligt rart.

Aftersun

Hvis man dog alligevel skulle være så uheldig, at man ikke lige har dækket alle områder med solcreme, eller solcremen måske er blevet skyllet af efter en tur i poolen eller havet, så er det også er ret godt tip at have en aftersun med. Aftersun kan ikke direkte gå ind og helbrede en eventuel solskoldning, men det giver noget fugt og kølighed til huden, som i hvert fald føles meget skønt, hvis man er blevet lidt for solbrændt.

Så selvom man selvfølgelig ikke håber på at blive solskoldet, inden man tager på sin ferie, så er det smart nok lige at have en aftersun med - bare for en sikkerheds skyld.

Køb en stråhat...

Når man har pakket både solcreme og aftersun, så kan det også være en ret fornuftig ide at købe en stråhat. Stråhatten er nemlig god på flere måder. Først og fremmest er stråhatte typisk ret store, hvilket altså gør, at de kan skygge ansigtet for solen - og faktisk også hovedbunden, som kan være ret udsat. Men så er stråhatten også tilpas luftig, så man skal hellere ikke bekymre sig om at komme til at svede, selvom man har en hat på.

... Eller anden smart hat

Hvis man ikke lige umiddelbart tænker, at stråhatten er den type hat, som vil klæde en mest, så er der heldigvis en masse andre slags hatte, som kan gøre lidt det samme som stråhatten - altså beskytte både ansigt og hovedbund fra for meget sol.

Der er eksempelvis kasketten, som er blevet ret moderne, og som altså findes i mange varianter. Og så er der også den populære bøllehat, som kunne være en mulighed, hvis man søger et alternativ til stråhatten eller kasketten. Så længe det er en hovedpåklædning, der dækker for både hovedbund og skygger for ansigtet, så skal det i hvert fald nok vise sig at være meget brugbart på ferien til den varme destination.

Solbriller

Et sidste tip til at beskytte sig selv og sin krop fra solen, når man er på ferie sydpå, er at pakke et par solbriller med. Solbriller er ikke noget, der direkte beskytter kroppen fra sol - ligesom både solcreme og hovedbeklædning kan gøre - men det er ikke ensbetydende med, at det er en direkte dårlig ide at medbringe solbriller.

Den skarpe sol kan nemlig også være lidt hård for øjnene, så ved at tage et par gode solbriller på, beskytter man altså øjnene fra det meget skarpe lys. Så er man desuden også fri for at knibe øjnene sammen, når man går rundt i byen eller ligger ved stranden og læser i en bog. Så godt solbriller skal da også pakkes med.

Menu
Top