Vælg de rigtige badebukser til sommerens strandture - seks ting du skal overveje før du køber

Der findes et væld af badebukser på markedet. Her er seks ting, du bør overveje, inden du investerer i et nyt par badebukser

Form

Badebukser findes i flere forskellige former. Der findes bermudashorts, der går ned over knæene. Der findes også den typiske længde af badeshort, der går til lidt over knæene. Endeligt findes der speedo-badebukserne, der kun dækker det minimale område af hud omkring ballerne og skridtet.

Langt de fleste mænd går efter et par shorts, der går cirka til knæene. Det er den type, der er mest almindelig, og som vækker mindst opsigt. Hvis du har mod på at prøve noget sjovt og lidt atypisk, kan det måske være en idé for dig at prøve et par speedos. De er begyndt at blive en smule moderne igen, efter at have været nærmest usete i flere årtier.

Hvis du er til et mere afslappet look og til optimal komfort, er bermudashorts måske det oplagte valg for dig. Disse shorts sidder løst om lårene, og går ned over knæene.

Din kropstype

Din kropstype har en afgørende betydning for, hvilke typer af badeshorts der er flaterende for dig. Særligt længden og tykkelsen på dine ben kan gøre meget for det visuelle udtryk ved dine shorts.

Mange er af den fejlagtige overbevisning, at lange badeshorts får benene til at se kortere ud, mens korte badeshorts får benene til at se længere ud. Tilfældet er dog lige præcis det modsatte. Derfor: Hvis du gerne vil have dine ben til at fremstå kortere og tykkere, bør du gå efter et par korte badeshorts. Hvis du derimod gerne vil have dine ben til at fremstå længere og tyndere, bør du gå efter et par lange badeshorts.

Design

Meget herretøj er traditionelt ensfarvet og lidt mere underspillet end tøj designet til kvinder, men når det kommer til lige præcis badeshorts er tilfældet det modsatte. Her er der dømt fripas til at gå helt amok med vilde prints og friske farver. Hvis du går og savner den slags sprudlende æstetik i resten af din garderobe, men måske ikke helt har modet til at bære det, kan det være en mulighed for dig at få afløb for det ved dine badeshorts. Der findes badeshorts med mønstre, blomster og mange andre vilde designs, du helt sikkert vil elske.

Hvis du er til det lidt mere underspillede look, kan du også få ensfarvede shorts i mange forskellige modeller. Her kan du gå efter en farve, der komplementerer din hudfarve, eller måske matcher dine badesandaler eller solbriller.

Pasform

Der er stor variation i pasformen på badeshorts. Hvor det i de tidligere sæsoner har været moderne at gå med forholdsvis stramme badeshorts, er tendensen nu, at badeshorts bliver mere og mere løse. Du behøver ikke et par stramme badeshorts for at fremhæve din kropsform. Et velvalgt bar badeshorts med en løs pasform vil stadig smyge sig om din silhuet, hvis de har den rigtige størrelse og længde.

Tørbarhed

Nogle badeshorts tørrer på få minutter, mens andre tager lidt længere tid om at tørre. Det kan selvfølgeligt være fristende at købe shorts, der tørrer hurtigst muligt, men disse kan også have ulemper. For det første koster de oftest en del mere end de lidt langsommere tørrende shorts, og du bør derfor spørge dig selv, om du virkeligt vil give mange ekstra penge for et par shorts, der tørrer nogle minutter hurtigere.

Samtidig har de lidt langsommere tørrende badeshorts en tekstur, som nogle finder mere behagelig. Derfor kan det være en rigtigt god idé at prøve dine badeshorts inden du køber dem, så du ikke ender med et par shorts, der faktisk generer din hud, når du bader.

Performance

Når du skal investere i et par nye badeshorts, bør du overveje hvilken sammenhæng, du kommer til at bruge dem i. Er det til en hyggelig strandtur eller tur i svømmehallen, eller er det til konkurrencesvømning? Hvis det er til konkurrencesvømning, er det værd at bruge ekstra penge på et par shorts, der har mindst mulig modstand i vandet, og som hæmmer din bevægelighed mindst muligt. Disse kvaliteter koster ofte lidt ekstra, men kan være af afgørende betydning, hvis du forsøger på at skære de sidste få millisekunder af din svømmetid.

Hvis du derimod bare mangler et par shorts til en stille og rolig tur på stranden, er der ingen grund til at bruge flere penge end nødvendigt på et par badeshorts, der er optimeret til atletiske præstationer. Her kan du spare mange penge på at vælge et andet par.

Menu
Top